Webshop webwinkel vertalen

Een webshop laten vertalen

Het vertalen van een webshop

Soms lopen de zaken van een webshop zo goed dat het tijd wordt om uit te breiden naar het buitenland. Nederland is immers een klein land met een relatief kleine markt. Maar het internationaal gaan van een webshop gebeurt niet zomaar: om klanten in het buitenland te bereiken is het noodzakelijk dat de webshop te begrijpen is door mensen die geen Nederlands spreken. Daarom is het verstandig om een webshop volledig te vertalen, misschien zelfs met de mogelijkheid om meerdere talen te kunnen selecteren. Zo is de webshop toegankelijk voor meerdere nationaliteiten, en kunt u uw zaken in het buitenland verder voortzetten.

SEO en vertalen

Om ook in het buitenland zo succesvol mogelijk te worden met uw webshop, is het nodig dat uw webshop vindbaar is in de online zoekmachines in verschillende talen. Dit doen de vertalers door zich te richten op ‘Search Engine Optimalization’ (SEO). Om een website zo hoog mogelijk in de zoekresultaten van onder andere Google te krijgen, is het belangrijk dat de website scoort op bepaalde trefwoorden. Hier dient dus rekening mee gehouden te worden tijdens de vertaling van uw huidige webshop.

Als u uw webshop wilt laten vertalen en toch hoog laten scoren op het gebied van SEO, verzamel dan alle meta-informatie en trefwoorden, zodat deze woorden terugkeren in de vertaling van de content. De vertalers zullen er op letten dat deze woorden terugkeren, en de teksten desnoods wat herschrijven. Een goede briefing bespaart veel tijd en zorgt tevens voor duidelijkheid tussen de vertaler en opdrachtgever.

Te vertalen elementen

Natuurlijk is het het belangrijkste dat uw producten en de productinformatie juist worden vertaald. Zeker voor grote webshops kan dit een erg grote klus zijn. Gelukkig hebben de vertalers van VDB Vertaalbureaus ervaring met dergelijke grote opdrachten, en hebben zij de juiste software om dit zo goed mogelijk uit te voeren. Andere content dat vertaald moet worden bestaat uit, onder andere:

  • Designelementen en interfaces
  • Valuta
  • Juridische elementen
  • Inlogaccounts
  • Algemene voorwaarden

Vertrouwen consument

Bezoekers van uw webshop verwachten een bepaalde kwaliteit, en ze zullen alleen tot actie overgaan als ze de webshop vertrouwen. Het vertrouwen van de consument wordt geschaad als uw pagina taalfouten bevat: het ziet er slordig uit, en dit zal de bezoeker afschrikken. Daarom raden wij u aan om het vertalen van uw webshop over te laten aan een professioneel bedrijf: een slechte vertaling van uw website kan de effectiviteit sterk ondermijnen.

Benieuwd of wij u verder kunnen helpen? Plaats vrijblijvend uw aanvraag via ons contactformulier.